Publicare comunicate de presa

Publicare comunicate de presa

Acest comunicat de presă este special scris pentru mass-media de știri pentru publicare și difuzare.
Este întotdeauna un document scris.
Comunicatele de presă sunt întotdeauna date la inițiativa agenției de editare și au un aspect planificat și nu trebuie confundate cu publicitatea. Transmite schimbări în politicile companiei, lansarea de noi produse și servicii, performanță financiară remarcabilă, numiri în funcții importante, sponsorizare, înființarea departamentelor de producție, totul sau schimbări în organizație, cel puțin la câteva ziare sau posturi de radio și televiziune. , Pentru că schimbarea în sine este o veste.
Comunicatele de presă sunt necesare pentru orice tip de eveniment care invită mass-media: conferințe de presă, briefing-uri pentru expoziții sau evenimente ne-sponsorizate. (Briefing: Persoana face o declarație de presă și pleacă).
Tipul de știri dezvoltat în comunicatul de presă poate fi știri dure (informații senzaționale, neprevăzute) sau software. De obicei, experții în relații publice asociază știrile majore cu dezastre, incendii, închiderea fabricilor, accidente de consum etc. Știrea apare pe pagina de pornire și este bine să pregătești un plan pentru situația de criză. Știrile dificile favorabile se pot referi la lansarea de produse noi, cu impact ridicat, deschiderea companiilor care creează noi locuri de muncă, schimbări majore și pozitive în instituții, donații importante în scopuri umanitare etc. Știrile ușoare devin materialul de bază pentru articolele din ziare, chiar dacă sunt evenimente majore ale organizației.
Structura
1) Titlul organizației (numele instituției, adresa, telefonul, faxul, e-mailul) și compania de consultanță în relații publice (dacă cooperează cu compania) (unele companii au sintagma tipărită în titlu: comunicat de presă, știri despre declarații);

2) Destinatarul, numele departamentului editorial, reporterul și funcția sa;

3) Persoana de contact, numele, funcția, compania, telefonul, faxul, e-mailul (dacă colaborează) al organizației și al agenției de relații publice. Numele apare la începutul sau la sfârșitul textului.

4) Data: ziua, luna, anul, ora, instrucțiunea de embargou = perioada de difuzare;

5) Numărul de înregistrare al părăsirii organizației;

6) Introduceți numărul de înregistrare al departamentului editorial;

7) Subiect buletin, frază sau frază scurtă care rezumă textul;

8) Titlul comunicatului de presă (comunicat de presă sau alte titluri, comunicate de presă, citate – în special pentru organizațiile de știri, inserții: avertisment);
9) Structura comunicatului de presă-răspuns la 6 întrebări (similar cu știrile);

-Unele comunicate de presă au și subtitrări, ceea ce în general nu este recomandat;

-Scop sau indicii;

-Text;

-Citat (în funcție de cine susține conferința de presă și cine semnează comunicatul de presă);

-Concluzia este marcată după cum urmează: sfârșit, concluzie sau asterisc (3 stele), continuați pe pagină.
Dacă comunicatul de presă are mai multe pagini, la sfârșitul acestuia vom menționa: „Continuăm să întoarcem paginile …” sau „De la pagina anterioară la următoarea” atașament.

– „Următoarele documente sunt atașate comunicatului de presă”, menționat în partea de jos a paginii (declarație, raport de activitate, proces verbal de ședință)

-Aceste fotografii au personaje legendare;

-semnătură;

-În unele cazuri, pot fi plasate ștampile.
Rezumați structura comunicatului de presă, inclusiv:

-titlu

-subtitlu

-Text-scop sau potențiali clienți

-6 întrebări: cine, ce, când, unde, de ce, cum

-Stil clar, precis, autentic și neutru

-Citatii, urmate de sursa (specificati, subliniati, subliniati), numele, locatia, ora si locul persoanei

-Tip-Pe pagina A4, marginea este de 2 cm; textul este tipărit în 2 linii, astfel încât o pagină conține 25 de linii, până la 2 pagini, specifică continuarea paginii 2

-Urmărește aceste paragrafe

-Nu subliniat în text

-Cele mai importante informații sunt afișate la început, iar alte informații sunt aranjate în ordinea importanței de la cel mai mare la cel mai mic

-Nu vom promova produse sau companii în comunicate de presă

Stilul comunicatului de presă corespunde stilului știrilor, clar, concis, neutru, fără personaje stilistice, fapte etc.

Textul trebuie să fie concis și clar, conținând paragrafe scurte de 3 sau 4 propoziții (propoziții formate din 15 sau 20 de cuvinte), adică verbe dinamice.

Textul nu trebuie să depășească 25 de rânduri.

Comunicatul de presă trebuie plasat pe pagină, astfel încât jurnaliștilor să fie ușor de utilizat. Marjele (aproximativ 2 cm) trebuie să fie suficient de largi pentru a imprima instrucțiuni și abrevieri. Textul este scris în 2 rânduri, lăsând spațiu pentru instrucțiuni de imprimare. Este scris pe o singură față a hârtiei.

Aceste paragrafe nu sunt subliniate și sunt scrise cu caractere cursive atunci când este necesar.

Evitați utilizarea numerelor, acestea sunt utilizate numai pentru date, adrese sau prețuri. Alte numere trebuie scrise cu litere.

Indicația se află în partea de jos a paginii, pagina este numerotată, astfel încât se observă imediat o posibilă pierdere de hârtie.

Se recomandă să scrieți la sfârșitul materialului care urmează să fie publicat: sfârșit, sfârșit, sfârșit sau asterisc, contactul trebuie trecut în partea de sus sau de jos.

 

    Difuzați comunicate de presă.

Comunicatele de presă sunt emise prin poștă, fax, telefon, e-mail sau curier.

Plicul menționează numele redacției, editorul și poziția acestuia imediat după titlul instituției. Plicul trebuie să fie suficient de mare și de puternic pentru a proteja materialul. Pentru plicurile care conțin fotografii, folosim materiale din carton, conținutul menționat mai sus (tipărituri, fotografii).

 

Comunicatul de presă va fi difuzat către toate sălile de editare a știrilor, posturile de radio și televiziune, agențiile de știri (dacă nu este posibilă acoperirea tuturor sălilor de editare a știrilor).

În funcție de tipul evenimentului și de obiectivul urmărit, adresa jurnalistului va fi selectată din fișierul de știri. Se recomandă să nu se discrimineze redacțiile.

Timpul difuzării depinde de tipul comunicatului de presă. În caz de criză, o declarație va fi trimisă imediat. Dacă este vorba de o vizită, o întâlnire sau o aniversare, un buletin de reamintire va fi trimis cu 7-10 zile înainte de eveniment și cu una sau două zile înainte de eveniment.

În literatura de specialitate, se estimează că durează 1-2 zile pentru a pregăti comunicatul de presă, 1-2 zile pentru a distribui știrile și 2-3 zile pentru a procesa materialul pentru comunicatul de presă. Trebuie să știți când versiunea este închisă.

 

Fără diacritice, nu poți lucra.

Evaluarea este foarte importantă, deoarece după emiterea comunicatului de presă, responsabilul cu relațiile trebuie să se afle în birou pentru a oferi informații presei, în special persoanelor de contact. După lansarea știrilor, primul lucru pe care trebuie să îl facă un lucrător în relație este comentariul de știri. În acest fel, ei pot vedea câte publicații a apărut comunicatul de presă și câte posturi audiovizuale au difuzat textul. Va fi pregătit un dosar de știri în care sunt înregistrate articolele publicate: text cu elemente de identificare, programe radio și TV (oră, program) care difuzează buletinul. Dacă buletinul apare rar, va analiza motivele ecoului său slab în presă, calitatea informațiilor, calitatea scrisului și cooperarea greșită cu presa.

Reporterul nu a fost niciodată învinuit pentru că nu a reușit acțiunea!

Publicare comunicate de presa